Tagged Under:

Var mı bunları duyunca duygulanmayan geçmişe yani 90'lara gitmeyen ?

By: Unknown On: 02:30
  • Paylaş
  • İnci sözlük, Ekşi sözlük, ve birkaç blogu inceledikten sonra o yılların insanlara neler hatırlattığına dair bir liste yaptık. Tabi kendi düşüncemiz de var. 90'lı yıllarda çocuk olanlar için o yıllar bambaşkaydı. Yeni gelişen bilgisayarlar, çizgi filmler ve daha bir çok hatıra var hatırladığımız. Hatırlayanları duygulandırdı tekrar gitmek istedik o yıllara. 

    -Meybuzlar serinlemek için vazgeçilmezimiz. Renk renk olurdu. Sadece 10 kuruştu. :)





    -Çılgın Bediş şimdi bunu duyup da duygulanmayan var mı :) içimizde? Çılgın Bediş' im yok başka işim... 





    -O yıllarda öyle CD felan yok o yıllarda disket vardı. İçine hiçbir şey sığmazdı ama o yılların depolama alanıydı işte. Şimdiki nesil adını  bile bilmez. Zaten şimdiki bilgisayarlarda disket sürücü yok.






    -Memoli






    -Kokulu silgi kullanmak da bir simgeydi. O yılları anlatan bir simge. O silgi o kadar güzel kokardı ki onu yemek isteyenler vardır. :)






    -Walkman denince akla bir zenginlik gelir. Her yılın bir zenginlik göstergesi vardır mesela şimdi nasıl ki iphone alan zengin o yıllarda da walkman alan zengin sayılıyordu. Her yıla ve her yılın ruhuna saygılı olmak lazım...





    -90' lı nesil savaşmayı en iyi bilen nesildir. Niye diye sorarsanız eğer bu boncuklu tabancalar ile savaşılmadık yer kalmamıştır. Mahalleler arasında yapılan çatışmalar çok şiddetliydi o zamanlar :) O yılların nesli şimdi çok iyi nişancıdır mesela. 





    -O yılların en çok sevilenlerinden biri Yılların dayanıklı saati Casio
    Evet çok sevildi çok tutuldu. Oldukça da dayanıklıydı. 90' lı yıllarda herkes kullanmıştır. Yani bir simgeydi o zamanlar.





    -Şimdi Pokemon da bir ayrı efsaneydi. Ekranlara kitledi herkesi. Bir ara çocuklara zararlı diye yasaklanmışlığı da vardır. Şimdi bunu dinledikten sonra duygulanmadık diyecek olan var mı :))







    -Ateri oyunları vardı bir de. Ama o kasetlerin içinde hep 99999999999 tane oyun gösterilirdi ama oyunlar aslında 10 taneydi yani kasetlerde oyunlar hep birbirini tekrar ederdi. Tank 90, Mario, o ördek kaçırınca gülen köpek yok mu o köpek.... Neyse :)






    -Plastikten vampir dişlerini de ne çok kullanırdık....
    --Sizde eklemek istediklerinizi yorum atarak ekleyin :))--

    0 yorum:

    Yorum Gönder