Tagged Under: ,

Okunuşunu bazen de yazılışını kimsenin tam olarak bilmediği isimler

By: Unknown On: 02:20
  • Paylaş
  • Biz bu isim konusunu biraz önemsiyoruz. Yani bu konular sosyal medyada oldukça tartışmalara neden olmuştur. Özellikle futbolcu isimlerini her spiker farklı yorumlamıştır. Bu durum da sosyal medyada yer bulmuştur. Bir çok örneği var bunun. Örneğin google düzeltmesi olmasaydı bir çok ismi yazamazdık. Bu isimleri isim sahipleri bile çoğu zaman kendileri bile yazamadığını belirmiştir komik bir şekilde :)) 

    Neyse bu isimleri okumak da zor yazmak da çoğu zaman. Ama gel gelelim kimsenin de ismini seçme şansı yok. 

    Sözlüklere baktık, Twitter, facebook derken okunuşu en zor bulunan isimler:

    1- Arnold Schwarzenegger
    İtiraf edeyim ben de Google yardımı ile yazdım :) Bunun okunuşu kolay lakin yazması biraz problem. Eminim çoğu kişi benim gibi Google yardımı ile yazıyordur. :)

    2- Wesley Sneijder
    Her spiker farklı söyledi biz de tam olarak anlayamadık neticede. Mesela "wızlı snıydır" diyen de oldu. "Şınaydır" diyende, "sınayder"versiyonu da mevcut, "wesle şınayder" şekli de var kafanıza göre takılın kimse bir isim üzerinde hemfikir değil

    3- Etimesgut
    Ankara' da yaşayanlar bilir burayı. Hiç Etimesgut diye söylenmez genelde direk "etemesut" diye söylenir :) Tabi bunlar bonus.

    4- Aatıf Chahechouhe
    Yazana kadar bile ne çektim. Bir açıklamasında anlamını kendisi bile bilmediğini söylemişti. Gel gelelim okunuşu oldukça kolay bildiğimiz "atıf şeşu" diye okunuyor

    5-Dirk Kuyt
    "Döğğk Kuyyt" ya da "Dirik Köyt" , "Kayt" ... Neyse adamı kendisi kafanıza göre takılın demişti bir keresinde :)

    6- Tevfik
    Bu da yerli ama tam olarak yazıldığı gibi okunmuyor. Yani bazıları tefik ya da uzartarak teeefik diye okuyor. :)

    7- Robin Van Persie
    Fenerbahçe'nin yeni yıldızı.  Oldukça başarılı bir oyuncu. Ama ismi konusunda tam olarak anlaşamadık gibi. mesela "fan pörsi" ya da "van persi" şeklinde iki türü var. Artık spikere bağlı diyelim.


    0 yorum:

    Yorum Gönder