Tagged Under:

Türkiye' de kadın olmak ve zorlukları

By: Unknown On: 00:54
  • Paylaş
  • Türkiye'de kadın olmak zordur. Hemen her gün haberlerde bir kadın cinayeti vardır ya da dayakçı koca. Tecavüzcüler, tacizciler... gibi sapıklar da var. Bir çok anlamı vardır Türkiye'deki kadınların. Bir çok zorluklara da katlanmak zorundadırlar. En son Özgecan cinayeti ile sarsılmıştı Türkiye. Dahasında ise kadın cinayetleri haberi gelmeye başladı. Tepkiler büyüktü ama sonuçlar hep aynı.

    Zihniyet mi bozuk başka bir şey mi bilinmez ama Türkiye'de kadınsanız aşağıdaki durumlardan biriyle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek. 

    1- Orada burada gördükleri kadına çirkin tabiri ile "laf atan"lar.
    Bu tipler hiç bitmez ve yaptıklarının ne kadar çirkin olduğunun farkına bile varmazlar. Neden bunu yaparlar bilinmez. Her 2 kadından biri bu durumu yaşamıştır.

    2- Tacizciler
    Kalabalığı fırsat bilen zihniyeti bozuk sapıkların yaptığı çirkin eylem. Her kalabalıkta ya da asansörde yalnız bir kadınla kalınca bu çirkin işi yaparlar. Malesef bunların bir sınırı yok her yerde kadınların karşısına çıkabilirler. Türkiye' de kadınsanız tacize uğramış olma ihtimaliniz oldukça yüksek.

    3- Dayak yiyen kadınlar
    Malesef ülkemizin bir gerçeği bu. Kadına el kalkmayacağını anlamamış insanlık dışı bu varlıklar yaptıkları işten utanç duymazlar. Hatta gurur duyanı bile vardır. Mutlaka çözüm bulunması gereken bir konudur. Artık eğitimle mi olur başka bir şeyle mi olur kesin bir şekilde çözüm bulunması gerekli.

    4- Kadının sadece doğurmak için yaratılmış bir kuluçka makinasi olarak görmek
    Bu bozuk zihniyete malesef hala birçok insan sahip. Kadın bir kuluçka makinası değildir. Bunu kafalarına sokmaları gerekir.

    5- Diğer baskılar
    Çocuk doğur , temizlik yap, evden çıkma, çalışma , emre itaatsizlik yapma, çok konuşma... gibi şeylerdir daha fazlası vardır. Tamamen barbarcadır. Değişmesi gereken bir durumdur. Türkiye'deki kadınların çoğu bunlar ile yaşıyor.

    6- Tecavüzcüler
    Ağır cezalar ile bunların kökünün kazınması lazım ve toplumdaki bu hastalığın iyileştirilmesi gerekli. Tek çözüm daha ağır, caydırıcı cezalar.

    7- Kadın cinayetleri
    Malesef ülkemizde bir hayli yüksek kadın cinayetleri oranı. Bunun için daha söyleyecek sözümüz yok. Artık kadın cinayetleri olmasın.

    0 yorum:

    Yorum Gönder